Održani Dani vinogradara Koprivničko-križevačke županije

Održani Dani vinogradara Koprivničko-križevačke županije

Dana 15. i 16 lipnja 2007. održani su Dni vinogradara i vinara Koprivničko-križevačke županije, a organizirala ih je Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, grad Đurđevac i HZPSS.

Ova velika manifestacija započela je u prostorijama INE u Đurđevcu 15. lipnja u 20 sati godišnjom Skupštinom  Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije pod predsjedanjem Marijana Matočeca. Zajednicu udruga čine devet lokalnih udruga vinogradara, vinara i voćara a osnovana je prošle godine na inicijativu Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i lokalnih Udruga vinogradara u cilju poticanja, promoviranja ove proizvodnje i osnivanja Vinskih cesta. Na sjednici na kojoj su osim vinogradara bili gradonačelnik grada Đurđevca Mladen Roštan, dožupan Koprivničko-križevačke županije Slavko Flamaceta, pomoćnik MPŠVG  Ivan Hodalić, promoviran je novi Katalog vinogradara 2007. u CD obliku dopunjen sa novim proizvođačima i posađenim trsovima. Katalog se može vidjeti na web stranici www.tz-koprivnicko-krizevacka.hr.

2007_05_18_3.jpg

U subotu, 16. lipnja, u 10 sati u prostorijama Strukovne škole u Đurđevcu svečano je otvoren novi vinarski laboratorij za potrebe Đurđevačkog i Koprivničkog kraja. Slijedeće godine planira se kupiti još jedan ovakav laboratorij koji će biti smješten u Koprivnici.

2007_05_18_4.jpg

Nakon toga prezentaciju rada traktora i priključnih strojeva u vinogradu OPG Marijana Matočeca u Mičetincu održao je Ivo Juras, načelnik Odjela za mehanizaciju HZPSS-a. Najnovije strojeve i traktore za vinogradarstvo prikazale su tvrtke PA-VIN d.o.o. Jastrebarsko, AGROMEHANIKA d.o.o. Bjelovar, MESSIS d.o.o. Zagreb, ENTRADA Šušnjevica, pred 150 zainteresiranih posjetitelja.

Na kraju ove uspješno održane manifestacije uslijedila je zaslužena okrepa i druženje vinogradara i uzvanika u Lovačkom domu „ Jelen „ u Mičetincu.

 

Odsjek HZPSS-a Koprivničko-križevačke županije
Anđela Hodalić, dipl. ing., viši stručni savjetnik  

 

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr