Otvoren Godišnji seminar Hrvatske poljoprivredno-šumarsko savjetodavne službe

Otvoren Godišnji seminar Hrvatske poljoprivredno-šumarsko savjetodavne službe

U hotelu Princess u Jastrebarskom otvoren je Godišnji seminar Hrvatske poljoprivredno-šumarsko savjetodavne službe koji se održava od 28. do 30. svibnja 2018.

Na seminaru, koji je već tradicionalan, okupilo se dvjestotinjak savjetodavaca koji će u tri dana predstaviti izvršenje plana rada za 2018. godinu i uručiti priznanja najboljim savjetnicima u 2017. godini te održati mnoštvo plenarnih predavanja i panel radionica.

U nazočnosti srodnih institucija i agronomske akademske zajednice skup je otvorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak koji je ujedno i predsjednik Upravnog vijeća HPŠSS-a naglasivši da će u idućem razdoblju Službu očekivati nove zadaće od kojih se očekuje unaprjeđenje cjelokupne poljoprivredu u Hrvatskoj.

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba je osnovana prije više od dvadeset godina i do sada je nekoliko puta mijenjala ime, a  spajanjem sa Šumarskom savjetodavnom službom ove godine donijet je i novi Zakona o Hrvatskoj poljoprivredno-šumarskoj savjetodavnoj službi koji je prilagodio Službu novim izazovima u poljoprivredi u kojoj je upravo znanje najvrjedniji resurs.

Cilj i misija ovog seminara je prije svega edukacija naših savjetodavaca koji moraju biti spremni na sve veću digitalizaciju i brzinu prenošenja znanja i informacija. Djelatnici HPŠSS-a su upravo ti od kojih poljoprivrednici očekuju odgovore i zato moraju biti ne samo u toku, već ispred svog vremena. To će i omogućiti ovaj trodnevni seminar na kojem će se usvajati nove tehnologije, razmjenjivati  znanje, ukazivati na dobre i loše primjere iz prakse kako bi sve iskustvo koje se godinama sakupljalo kroz naš rad unaprijedilo i rad naših poljoprivrednika – rekao je ravnatelj HPŠSS-a Zdravko Tušek.

Na plenarnim predavanjima pod temama: Primjeri iz svijeta: Savjetodavne službe u Digitalno Doba, Savjetničke metode i vještine – novi pristup, Dobrobit životinja, Financijski instrumenti, Kulture kratke ophodnje, Zlatna žutica vinove loze, Pšenična trava prirodni dodatak prehrani, Bilanca kationa i aniona u hranidbi krava u predtelidbenom razdoblju, Povezanost standarda dobre proizvođačke prakse i kvalitete proizvoda animalnog podrijetla – uvjeti uspješnog poslovanja farme,  Kap na kap - izazovi navodnjavanja sudjelovati će svi okupljeni savjetodavci, a uz plenarna izlaganja održavat će se i panel radionice po stručnim sekcijama.

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr