Ravnatelj HPŠSS-a Zdravko Tušek i Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa obavili kolaudaciju u Grebengradu

Ravnatelj HPŠSS-a Zdravko Tušek i Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa obavili kolaudaciju u Grebengradu

Na jučerašnjoj kolaudaciji radova Zdravko Tušek, ravnatelj Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe i gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač izrazili su zadovoljstvo učinjenim i naglasili značaj uređene prometnice.

Radi se o uređenju dva kilometra šumskog put na dionici Topličica-Grebengrad, ukupne vrijednosti investicije 186.000 kuna.

„Obnova i pojačano održavanje dva kilometra šumske prometnice koja vodi prema Grebengradu omogućit će lakši pristup svim privatnim šumoposjednicima kako bi mogli izvlačiti drvnu masu koju sijeku, ali i svima koji prolaze ovuda“ – kazao je Tušek naglasivši da je ova prometnica dio realizacije prošlogodišnjih ugovora, nastavljenih s lijepim vremenom ove godine.

–„ Moram pohvaliti angažman lokalnih čelnika i aktivne šumoposjednike, predsjednike udruga, koji s našim savjetnicima šumarske struke obilaze teren i prolaze prometnice koje je potrebno održavati“ – dodao je ravnatelj Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe i najavio da je za drugi dio ove i početak 2019. godine predviđeno još 14 šumskih prometnica u Varaždinskoj županiji, ukupne duljine 18 kilometara i vrijednosti uređenja dva milijuna kuna.

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, istaknuo je da se radi o odličnoj suradnji Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, Udruge privatnih šumoposjednika Graber i Grada Novog Marofa, te da prometnica ima puno širi značaj.

– „Ovo je specifično investiranje. Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba uređuje putove u dogovoru sa šumarskim udrugama kao što je Udruga privatnih šumoposjednika Graber. Investicija od 186.000 kuna na području Novog Marofa, na dionici Topličica-Grebengrad, u značajnu šumsku prometnicu, vrlo nam je važna ne samo zbog samih šumoposjednika nego i zbog izletnika, zbog planinarskog doma, zbog utvrde Grebengrad“ – rekao je Jenkač te podsjetio da Grad Novi Marof i Ministarstvo kulture nekoliko godina kontinuirano ulažu u Grebengrad želeći ga pretvoriti u izletište i destinaciju značajnu za Novi Marof.

Odjel za šumskogospodarske planove i šumsku infrastrukturu Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe planirao je u operativnom planu za 2017. godinu održavanje 102,74 km prometnica na području RH, ukupne vrijednosti radova 9.978.651,00 kn bez PDV-a. Ugovori s Izvođačima radova održavanja prometnica potpisani su tijekom rujna 2017. godine pa su se stoga radovi održavanja protegli u 2018. godinu.
 
U Varaždinskoj županiji prema operativnom planu za 2017. godinu planirano je održavanje osam prometnica ukupne dužine 7,27 km, a vrijednosti radova 733.579,50 kn bez PDV-a. Radovi u Varaždinskoj županiji započeli su 29. ožujka 2018. godine s prometnicom „Drašković“ na području k.o. Bisag i završeni su jučer s pregledom radova na prometnici „Grebengrad“ na području k.o. Donje Makojišće.

Sukladno operativnom planu za 2018. godinu u Varaždinskoj županiji planira se izvršiti radove održavanja na 14 prometnica ukupne dužine 18,08 km, ukupne vrijednosti radova 1.959.251,00 kn.

 

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr