Održana redovna skupština UPŠ Gorski Kotar

Održana redovna skupština UPŠ Gorski Kotar

U četvrtak 22.ožujka održana je redovna skupština , malene, ali uporne UPŠ Gorski kotar iz Delnica. Sedam članova nazočilo je ovoj sjednici, što je dostatno da se donose odluke, ali i potakne zanimljiva rasprava. Dobro raspoloženje prisutnih dodatno je osnažio upis jednog novog člana.

U dobrom raspoloženju, osim obaveznih pozdravnih riječi, usvajanja dnevnog reda i izvješća, osobitu pažnju prisutnih zagolicala je rasprava oko odabira šumskih prometnica koje bi se prijavile na javnom pozivu za održavanje, financiranog iz sredstava OKFŠ-a. Kako je na području grada Delnica specifična situacija po pitanju izdvajanja prometnica kao javnoga dobra, nije jednostavnu naći cestu, koja bi udovoljila uvjetima javnog poziva, a da to bude i relativno jednostavno i brzo izvedeno od strane podnositelja zahtjeva za održavanje. Ipak, na zadovoljstvo svih, uspjeli su pronaći dvije prometnice, koje bi mogle proći.

Upravo  ova tema bila je okosnica nove rasprave o katastru, promjenama namjene zemljišta i kultura. Svi su se složili da je stanje zastarjelo, ali da su troškovi sređivanja stanja katastra preskupi za opći profil goranskog šumoposjednika. S toga je donesen zaključak da će nekoliko članova dogovoriti sastanak s katastarskim uredom, te opskrbiti se točnim informacijama i procedurama, kako bi se ostvarila mogućnost da se Udruga više angažira oko pomoći u sređivanju ovih stanja za svoje članove.

Maja Bukovac, dipl.ing.šum.

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr