«Mare Croaticum – spojiti zeleno i plavo»

«Mare Croaticum – spojiti zeleno i plavo»

Ovogodišnja akcija «MARE CROATICUM» traje od 9.-16. lipnja u dalmatinskim županijama i predstavlja revitalizaciju manifestacije započete prije 13 godina. Bjelovarsko-bilogorska županija predstavlja svoje gospodarstvene potencijale s naglaskom na eko proizvode: med, sireve i dr.

Manifestacija ima gospodarstveni predznak. Namjera je povezati kontinentalnu i primorsku Hrvatsku i turistima na obali ponuditi naše proizvode. Samo 2 % domaće proizvodnje završi na tanjurima turista, a to se ovom manifestacijom nastoji promijeniti. Na drugoj strani poljoprivrednici imaju velikih problema sa plasmanom svojih proizvoda i mnogi odustaju od poljoprivredne proizvodnje. Mi smo županija sa najrazvijenijim pčelarstvom i mliječnim govedarstvom, tako da bi se moglo reći da kod nas «teče med i mlijeko». Problem je kako plasirati viškove.

image004_1.jpg

Članovi udruga «Ekokultura«, «Bil sir», pčelarske i vinogradarske udruge i zadruge ponudili su svoje proizvode na oduševljenje kako domaćina tako i turista. Manifestacija još uvijek traje, pa je, ako imate priliku, posjetite u Šibeniku 14. i Trogiru 15 lipnja.

Odsjek HZPSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije,
Darija Marković, dipl. ing., stručni savjetnik

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr