„Proljeće u gradu“ i „Dani cvijeća Zagrebačke županije“

„Proljeće u gradu“ i „Dani cvijeća Zagrebačke županije“

Proizvođači cvijeća Zagrebačke županije, članovi udruge „Maćuhica“ imaju mogućnost organizirane prodaje cvijeća od 27.travnja do 8. svibnja u okviru manifestacija „Proljeće u Gradu“ koju organizira Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba u dogovoru sa Zagrebačkom županijom, Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Proizvođači cvijeća grada Zagreba zajedno s proizvođačima cvijeća Zagrebačke županije od 27.travnja do 1. svibnja prodavali su svoje cvijeće na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a od 1. svibnja do 8. svibnja svoje cvijeće prodaju na Tomislavovom i Starčevićevom trgu.

Organizirana prodaja cvijeća od velike je pomoći proizvođačima, a razumijevanje od strane Grada Zagreba i Zagrebačke županije daje im  poticaj za dalje unaprjeđenje ove poljoprivredne proizvodnje, kojoj je cilj podizanje kulture života na višu razinu, a prije svega postizanje i doživljavanje lijepo uređenog okolnog prostora.

Ponuda na ovim uistinu prelijepim štandovima obuhvaća širok asortiman sezonskog cvijeća poput: begonija, kadifica, petunija, surfinija, vodenika i dr.

Raznolikost boja, širina ponude, povoljne cijene i široki osmijeh proizvođača na organiziranoj prodaji cvijeća privukli su brojne kupce.

Proizvođači se nadaju tradiciji održavanja ovakvih manifestacija, a njihovi sugrađani da će i dalje imati mogućnost  ukrašavanja svojih prozora, balkona,terasa i vrtova velikim izborom zdravog, lijepog cvijeća po povoljnim cijenama.

Odsjek HZPSS-a Zagrebačke županije
mr.sc. Ines Pohajda, stručni savjetnik

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr