Dani travnjaka

Dani travnjaka

I ove godine, od 4. do 6. svibnja u Koprivnici će se održati jedanaesti "Dani travnjaka". Ovu manifestaciju zajednički organiziraju Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, Hrvatski stočarski centar i Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Uz sajamske i do sada uobičajene  sadržaje Dana travnjaka: stručna predavanja, natjecanje u ručnoj košnji, nagrađivanje najuspješnijih poljoprivrednih proizvođača, konjički turnir – CROATIA CUP i mimohod poljoprivredne mehanizacije ove godine bit će po prvi puta organizirana i županijska stočarska izložba.
Svake godine ova manifestacija ima sve više sadržaja, a prije jedanaest godina započela je na travnjacima Podravine i Prigorja, dok je unazad tri godine koprivničko sajmište mjesto na kojem smo grupirali gotovo sva događanja, radi velikog interesa izlagača iz agro-biznisa i poljoprivrednih proizvođača. Tijekom proteklog desetljeća kroz širenje sadržaja prikazali smo tradiciju, radišnost i skromnost poljoprivrednika ovog kraja, koji puno rade, ali o tom šute. Bez obzira, svoja znanja uvijek rado prenesu drugima koji žele učiti. Tako će i  ove godine proizvođači mlijeka uz stručnu pratnju svojih poljoprivrednih savjetnika iz Bosne i Hercegovine (Kanton Tuzla), kao i Udruga proizvođača mlijeka KIM, Karlovac, sa KUD-om «Izvor» iz Generalskog Stola, biti naši gosti.
 
Odsjek HZPSS-a Koprivničko-križevačke županije,
mr. sc. Srećko Ladišić, načelnik Odjela za stočarstvo,
Tatjana Međimurec, dipl. inž. agr., viši stručni savjetnik za travnjaštvo i krmno bilje

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr