„Hrvatsko povrće“ – seminar za razvoj povrćarstva

„Hrvatsko povrće“ – seminar za razvoj povrćarstva

Gospodarski list i Društvo agrarnih novinara Hrvatske, u suorganizaciji s Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatskim centrom za poljoprivredu, hranu i selo, Hrvatskom poljoprivredno-šumarskom savjetodavnom službom, Hrvatskom poljoprivrednom komorom te Zajednicom udruga hrvatskih povrćara, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, organiziraju 4. stručni seminar za proizvođače povrća u Hrvatskoj pod nazivom „Hrvatsko povrće“, koji će se održati od 28. do 30. studenog 2018. u Svetom Martinu na Muri. ​

Potreba za stručnim usavršavanjem ovakve vrste vidljiva je u sve većem interesu proizvođača, a želja je organizatora i suorganizatora proizvođače upoznati s najnovijim trendovima i tehnologijama u proizvodnji povrća, promjenama i dopunama u zakonodavstvu i legislativi Republike Hrvatske i Europske unije, upoznati ih s pozitivnim iskustvima zemalja EU i svijeta, koje su proizvodnju povrća podigle na najvišu razinu.

Ovakav pristup prepoznale su i vodeće hrvatske stručne i znanstvene institucije, koje će se i ove godine priključiti u elaboriranju pojedinih tema, odnosno sudjelovanju u dinamičnim raspravama. Pored institucija i proizvođača, vrijednost napora organizatora prepoznali su i komercijalni suradnici i sponzori.

Posebno treba istaknuti da je značaj i važnost seminara „Hrvatsko povrće“ prepoznala Podravka d.d., vodeća hrvatska prehrambena kompanija, koja dodatnu potporu pruža kao generalni sponzor seminara.

Novost na ovogodišnjem Seminaru je i 1. Regionalni susret proizvođača povrća, na kojem će se okupiti predstavnici proizvođača zemalja okruženja i regije, kao gosti predavači na seminaru te iznijeti svoja iskustva i aktualnosti iz njihove povrćarske proizvodnje, kao  i način udruživanja. Bit će iznimno interesantno saznati kako je organizirana proizvodnja i tržište povrća u bliskim nam zemljama. Za sve sudionike organizirano je simultano prevođenje.

Okupiti na jednom mjestu najznačajnije predstavnike hrvatskog povrćarstva zadaća je koju nije lako ostvariti, a to sudionici seminara svakako prepoznaju. Pored stručnih izlaganja i dinamičnih rasprava na okruglim stolovima i ove godine u Klubu seminara osiguran je prostor za stjecanje novih poznanstava i kontakata, razmjenu iskustava i dogovaranje novih poslova. U bogatom programu seminara bit će dovoljno trenutaka i za opuštanje i zabavu.

PROGRAM SEMINARA!

Mogućnost razvoja hrvatskog povrćarstva postoji.  Na nama je da napravimo idući korak! Veselimo se vašem dolasku!

 

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr