Održano 17. natjecanje orača BBŽ

Održano 17. natjecanje orača BBŽ

Dana 13. srpnja 2018. godine, pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije u organizaciji Hrvatska poljoprivredno šumarsko savjetodavna službe i županijske Udruge za organizaciju natjecanja orača BBŽ, Općine Štefanje održano je 17. županijsko natjecanje orača Bjelovarsko-bilogorske županije i 9. natjecanje u oranju konjskim zapregama.

Na manifestaciji je nastupilo 19 natjecatelja i to  u kategoriji pluga ravnjaka 12 takmičara, u kategoriji pluga premetnjaka 4 takmičara, a u oranju konjskom zapregom 3 takmičara. Natjecanje je se održano u Štefanju, na parceli Poslovna zona Laminska.

Natjecatelje su ocjenjivali iskusni i educirani suci iz HPŠSS-a (Tatjana Međimurec, Suzana Pajić, Nikolina Perčec, Jadranka Berić, Vesna Bradić, Antonija Kanešić-Ivkovčić, Ivan Uđbinac, Jaromir Vrbicky, Dario Halauš). Osim propisanih elemenata koje ocjenjuju suci tijekom oranja, mjerači dubine oranja prate ima li odstupanja od zadane dubine. Voditelj natjecanja je bio Željko Krapec.

Pobjednici natjecanja u oranju su: plugovima ravnjacima Branko Sejka, plugovima premetnjacima Zoran Kosanović, dok je pobjednik  u oranju s konjskim zapregama Dražen Cindrić. Oni će predstavljat Bjelovarsko-bilogorsku županiju na 16. Natjecanju orača Republike Hrvatske koje će se održati od 24. do 26. kolovoza 2018. godine u sklopu 5. Farm showa u Osijeku.

Zahvaljujemo se Općini Štefanje na uspješnoj organizaciji, kao i svima koji su omogućili da se održi 17. županijsko natjecanje orača Bjelovarsko-bilogorske županije i 9. natjecanje u oranju konjskim zapregama.

Josip Komljenović, dipl. ing. agr., viši stručni savjetnik

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr