VIJESTI

Tjedan jagoda u Križevcima

Tjedan jagoda u Križevcima

Cijeli protekli tjedan građani Križevaca mogli su uživati u svježim plodovima jagoda domaćih proizvođača na glavnom trgu svoga grada.

Bez

Bez "pješaka" u silosima ?

Da o kvalitetno raspoređenoj i dobro nagaženoj silažnoj masi ovisi kvaliteta sjenaže i silaže u silosima odavno je poznato. Isto tako, poznato je i da se još uvijek ovaj težak posao odvija ručno, te i traži i puno radne snage. Danas su već poznati strojevi koji zamjenjuju i do desetak "pješaka" na pravilnom razgrtanju silo mase kod spremanja u silose.

Radni sastanak UONO-a Vukovarsko-srijemske županije

Radni sastanak UONO-a Vukovarsko-srijemske županije

Pod predsjedanjem Predsjednika UONO-a Ivice Kalistovića - djelatnika HZPSS-a Vukovarsko-srijemske županije, u Nijemcima je 21. svibnja 2007. godine, u Općinskoj vijećnici, održan prvi radni sastanak udruge s ciljem da se donese odluka o mjestu i datumu natjecanja orača na nivou županije, i da se informira članstvo o registriranju udruge i načinu budućeg rada.

Ekološka svijest

Ekološka svijest

Za poimanje što je ekološka svijest možemo reći, da je svatko na svoj način doživljava. Velika većina (nadam se) ipak ispravno prosuđuje, ali uvijek ima i onih kojima je to nevažno i bitno im je, da smeće nije pred njihovim vratima ili barem da ga ne vide. Ovako razmišljanje i dovodi one, kojima je stalo do očuvanja okoliša, da kontinuirano skreću pažnju kako pojedincima, tako i cjelokupnoj javnosti kako ispravno postupati sa otpadom, a naročito onim opasnim.

Lunjska maslinada

Lunjska maslinada

U organizaciji Odsjeka HZPSS-a Zadarske županije i domaćih maslinara u Lunu na otoku Pagu održana je po treći put manifestacija „Lunjska maslinada“.
U sklopu manifestacije održana su tri stručna predavanja.

Vinodar 2007.

Vinodar 2007.

9. Izložba vina "Vinodar 2007." održat će se od 1. do 3. lipnja 2007. u Daruvaru. Uz obilje dobrog vina biti će tu i struke, tamburaša kulena i svega što uz to ide.
Očekujemo vas u najljepšem malom gradu kontinentalne Hrvatske.

Sajam vinogradarske opreme odvijat će se tijekom sva tri dana, a Kušaonica vina 2. i 3. svibnja 2007.

Grad u 10-tak minuta poharao voćnjake vinograde i oranice

Grad u 10-tak minuta poharao voćnjake vinograde i oranice

U utorak, 15. svibnja, oko 14.30 olujno je nevrijeme opustošilo sjeverozapadni i istočni dio Virovitičko-podravske županije. Štete od oluje s gradom po pregledu terena najveće su na području grada Virovitice, Općine Špišić Bukovica i Općine Crnac.

Sajam i izložba zagorskih vina, Bedekovčina 2007.

Sajam i izložba zagorskih vina, Bedekovčina 2007.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske u Bedekovčini će se od 24. do 26. svibnja održati četrdeseti jubilarni sajam i izložba zagorskih vina. Organizator manifestacije je HGK ŽK Krapina - Grupacija vinogradarstva i vinarstva županije. Suorganizatori su MPŠVG, Krapinsko zagorska županija, Općina Bedekovčina, Turistička zajednica KZŽ, HZPSS, Obrtnička komora KZŽ i srednja škola Bedekovčina. Mjesto održavanja je sportska dvorana Srednje škole u Bedekovčini.

Vinski dani, Kutina 2007.

14. Izložba vina kontinentalne Hrvatske i vina izvornih hrvatskih sorti održat će se 23. - 27. svibnja 2007., Vinski dvor - Kutina.

„Proljeće u gradu“ i „Dani cvijeća Zagrebačke županije“

„Proljeće u gradu“ i „Dani cvijeća Zagrebačke županije“

Proizvođači cvijeća Zagrebačke županije, članovi udruge „Maćuhica“ imaju mogućnost organizirane prodaje cvijeća od 27.travnja do 8. svibnja u okviru manifestacija „Proljeće u Gradu“ koju organizira Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba u dogovoru sa Zagrebačkom županijom, Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Dani travnjaka

Dani travnjaka

I ove godine, od 4. do 6. svibnja u Koprivnici će se održati jedanaesti "Dani travnjaka". Ovu manifestaciju zajednički organiziraju Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, Hrvatski stočarski centar i Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Javni natječaj za prijem u radni odnos

Na temelju Odluke Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu donesene na 10. sjednici održanoj 12. veljače 2010. godine, i čl. 24. Statuta Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, objavljuje

Obavijest kandidatima o danu održavanja i načinu provedbe postupka testiranja

U Narodnim novinama broj 18/13 od 15. veljače 2013., te u Biltenu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje br. 35 od 19. veljače 2013., kao i na web stranici Poljoprivredne savjetodavne službe arhiva.savjetodavna.hr objavljen je javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme (zamjena za bolovanje te rodiljni i roditeljski dopust i godišnji odmor), za radno mjesto: - stručni savjetnik za računovodstvene poslove, s mjestom rada u Zagrebu – 1 izvršitelj/ica.

  1. 225
  2. 226
  3. 227
  4. 228
  5. 229
  6. 230
  7. 231
  8. 232
  9. 233
  10. 234

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr