VIJESTI

Ljetna zadružna smotra - Cernik 2007.

Ljetna zadružna smotra - Cernik 2007.

Manifestacija Ljetna zadružna smotra - Cernik 2007. održat će se 12. lipnja 2007. u 11,00 sati u Hrvatskom zadružnom domu. Pokrovitelji manifestacije su Brodsko-posavska županija i Općina Cernik.

Demonstracija baliranja sjenaže

Demonstracija baliranja sjenaže

Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu Varaždinske županije je na svom pokusno pokaznom polju u suradnji s tvrtkama Pioneer i PSC Ferenčak organizirao demonstraciju spremanja sjenaže. Predstavnici tvrtke PSC Ferenčak osigurali su sve strojeve (KRONE) potrebne za spremanje sjenaže u rolo bale te su iste prezentirani na pokusno pokaznom polju.

Virovitičko-podravska županija proglasila stanje elementarne nepogode

Poljoprivredni proizvođači iz Virovitičko-podravske županije zasigurno će upamtiti ovu godinu i mjesec svibanj. Željno očekujući oborine za svoje usjeve i nasade, nakon izričito sušnog zimskog i proljetnog razdoblja , napokon su dočekali «kišni» svibanj, ali uz kišu došli su i novi problemi i glavobolje.

„Prgice“ na festivalu

„Prgice“ na festivalu "1001 delicija" u Splitu

Članovi Udruge malih sirara Koprivničko-križevačke županije "PRGICA", njih trinaest, sudjelovali su na ovogodišnjem festivalu izvornih enogastronomskih proizvoda vrhunske kvalitete i visoke gastronomije "1001 delicija" koji se održao 31. svibnja i 1. lipnja 2007. na Prokurativama, u Splitu.

Radionica za vinogradare i voćare u Budrovcu

Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu Koprivničko-križevačke županije i Udruga vinogradara i voćara Đurđevac organiziraju predavanje i radionicu za vinogradare i voćare 6. lipnja (srijeda) u Budrovcu (Čukljašev breg – vinograd gospodina Josipa Gašparić) s početkom u 16.00 sati.

Radionica Pčelarske grupe HZPSS-a

Radionica Pčelarske grupe HZPSS-a

Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu organizira radionicu za članove pčelarske grupe HZPSS-a u suradnji s Agronomskim fakultetom i Hrvatskim stočarskim centrom. Radionica će biti održana 14. – 15. lipnja 2007. u Karlovcu, Hotel Carlstadt, Vraniczanyeva 1.

„Dani polja pšenice i ječma“

Ratarsko-stočarsko mehanizatorska udruga iz Sesveta Podravskih potaknula je organizirani odlazak u Osijek na Dane polja pšenice i ječma“. Manifestacija se održala na pokusnim poljima Poljoprivrednog instituta.

Interreg IIIA – Edukacija školske omladine

Interreg IIIA – Edukacija školske omladine

U sklopu projektnih aktivnosti u Krapinsko-zagorskoj županiji održana su dva predavanja za školsku omladinu sa temom „ Travnjački voćnjaci kao element biološke raznolikosti i estetske vrijednosti krajobraza“, uz demonstraciju sadnje voćaka visokostablašica.

14. nacionalni forum o pristupanju europskoj uniji

U zajedničkoj organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva 28. svibnja 2007. godine u Belom Manastiru, u hotelu Patria održan je 14. nacionalni forum o pristupanju europskoj uniji s temom "Cjeloživotno obrazovanje poljoprivrednih proizvođača i stanovnika ruralnih područja."

Održano 1. Natjecanje Slavonije i Baranje <br>u spremanju sjenaže u rol-bale

Održano 1. Natjecanje Slavonije i Baranje
u spremanju sjenaže u rol-bale

U organizaciji Odjela za mehanizaciju HZPSS-a i Odsjeka Osječko-baranjske županije, a pod pokroviteljstvom tvrtke NOVOCOMMERCE d.o.o. OSIJEK u subotu, 26. svibnja 2007. u 11,00 sati na farmi Krndija – Gorjani kod Đakova održano je 1. natjecanje Slavonije i Baranje u spremanju sjenaže u rol bale.

Dani jagoda Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Dani jagoda Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Dana 11. svibnja 2007. na Trgu A. Starčevića, svečano su otvoreni „Dani jagoda“ Grada Zagreba i Zagrebačke županije.
Pred mnoštvom okupljenih građana „Dane jagoda“ otvorio je gradonačelnik Milan Bandić u pratnji župana Stjepana Kožića, te pročelnika za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba Darka Vuletića i pročelnika upravnog odjela za poljoprivredu ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebaćke županije Josipa Kraljičkovića.

Sajam "Slavonski Brod 2007."

Brodsko-posavska županija u suradnji sa stručnim institucijama, službama, srednjim školama te gradovima i općinama županije na otvorenom i zatvorenom prostoru Srednje škole "Matija Antun Reljković", Cankareva 76 u Slavonskom Brodu (Poljoprivredna škola) od 1. do 3. lipnja 2007. organizira Sajam "Slavonski Brod 2007." - sajam obrtništva, poduzetništva, poljoprivrede i 10. međužupanijsku stočarsku izložbu.

Na poljima još ima nezaoranih ostataka kukuruzovine

Na poljima još ima nezaoranih ostataka kukuruzovine

Iako smo kalendarski već na kraju mjeseca svibnja, još uvijek prolazeći terenom nailazimo na nezaorane ostatke prošlogodišnje kukuruzovine. Očito je, da ovom «poljoprivredniku» štetnost nepravovremenog uništavanja ostataka ne znači ništa.

Urbanavo 2007 - Dani vina u županiji Zrinskih

Udruga vinogradara i vinara Hortus Croatie uz potporu Međimurske županije, HZPSS-a, Turističke zajednice i dr. i ove godine organiziraju manifestaciju "Urbanovo - Dani vina u Županiji Zrinskih" koja će se odvijati od 25. svibnja do 03. lipnja prema programu u privitku.

 1. 225
 2. 226
 3. 227
 4. 228
 5. 229
 6. 230
 7. 231
 8. 232
 9. 233
 10. 234

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr