VIJESTI

Dani voća i povrća Zadarske županije

Dani voća i povrća Zadarske županije

Šesta po redu promotivno-edukatina manifestacija pod nazivom „Dani voća i povrća Zadarske županije“ u organizaciji Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu – Odsjeka Zadarske županije i Saveza zadruga Zadarske županije, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije i ove će godine biti upriličena u atraktivnom prostoru „Arsenala“ u Zadru 17. i 18. srpnja. Poljoprivredni proizvođači iz tri grada (Benkovac, Biograd i Nin) i sedam općina (Novigrad, Pakoštane, Poličnik, Posedarje, Stankovci, Škabrnja i Zemunik) na ovaj način će sasvim sigurno zadivili domaće i strane potrošače bogatom ponudom i širokim sortimentom koji nam vrijedni proizvođači naše županije nude.

Prva izložba goranskih kravljih sireva

Prva izložba goranskih kravljih sireva

U Begovom Razdolju u pansionu „Planinski raj“ 07.07.2007. održana je PRVA IZLOŽBA GORANSKIH KRAVLJIH SIREVA pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, a u organizaciji Udruge proizvođača mlijeka Primorsko-goranske Županije, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu.

4. natjecanje orača Požeško- slavonske županije

Požeško-slavonska županija, grad Kutjevo, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Županjska udruga za organizaciju orača "ŽUONO" Požeško-slavonske županije te glavni sponzor "Poljana" d.o.o. iz Požge Vas pozivaju na 4. natjecanje orača Požeško-slavonske županije.

Održan Prvi hrvatski sajam sira

Održan Prvi hrvatski sajam sira

Pod pokroviteljstvom MPŠVG-a dana 07.srpnja 2007. u Zaboku je održan Prvi hrvatski sajam sira. Organizatori sajma bili su grad Zabok, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Hrvatski stočarski centar, Hrvatska gospodarska komora ,Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska elektroprivreda, Komunalno Zabok i Znanje Zabok.

5.natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije

5.natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije

Udruga natjecatelja u oranju ( UNO ) Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Upravni odjel za poljoprivredu i šumarstvo i Općina Drenovci pozivaju Vas na 5.natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije koje će se održati 14. srpnja 2007. godine (subota), s početkom u 10.00 sati, u Drenovcima , na potezu Bonića livade, uz cestu Drenovci-Gunja.

4. županijsko natjecanje u oranju Brodsko-posavske županije

Ovim putem vas obavještavamo da HZPSS Brodsko-posavske županije i Udruga natjecatelja u oranju Brodsko-posavske županije pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko-posavske županije i općine Oprisavci organiziraju 4. Županijsko natjecanje u oranju Brodsko-posavske županije.

Treća izložba istarske ovce

Treća izložba istarske ovce

U Svetvinčentu, u Istarskoj županiji dana 7.srpnja 2007. godine održana je treća izložba istarske ovce. Ova izložba ima za cilj unapređenje ovčarstva i sirarstva u Istarskoj županiji.

Održan dan povrća Koprivničko-križevačke županije

Održan dan povrća Koprivničko-križevačke županije

U Koprivnici je dana 7. srpnja 2007. u subotu uspješno održan Dan povrća, treća po redu županijska manifestacija u organizaciji PORA (Poduzetnička razvojna agencija Kc-kž županije), grada Koprivnice, Podravke d.d. i HZPSS Odsjeka Koprivničko-križevačke županije.

Projekt “ Melioracija krša“

Vizija definira krš dalmatinskih otoka i priobalja kao pasivni resurs kamena i makije koji će se melioracijom preobraziti u aktivni potencijal vinograda i maslinika. Tijekom planiranja i provedbe melioracije krša primjenjivat će se zaštita biološke i krajobrazne raznolikosti. Preobrazbom otoka i priobalja u oaze zelenila postići će se i nova ekonomska podloga koja će generirati bolju kvalitetu života, veću zaposlenost i demografsku obnovu.

Prvi festival održivog razvoja, cvijeća kulture i turizma

Prvi festival održivog razvoja, cvijeća kulture i turizma

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske gospodina Stjepana Mesić i pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog Sabora gospodina Vladimira Šeks, u prigodi nominacije grada Biograda na moru za «Zlatni cvijet Europe» - «Entente Florale Europe», u Biogradu je održan 27. i 28. lipnja 2007 godine, prvi festival održivog razvoja, cvijeća, kulture i turizma.

Radionica

Radionica "Krizantema"

U organizaciji HZPSS ,na čelu s moderatoricom Višnjom Šimunović, načelnicom odjela za VVV, te Anđelkom Hodalić, višim stručnim savjetnikom za cvjećarstvo i ukrasno bilje Koprivničko–križevačke županije , održana je 04.07. 2007.god. u Pučkom otvorenom učilištu «Dragutin Novak» u Ludbregu s početkom u 10 sati radionica iz cvjećarstva na temu "Krizantema".

V. županijsko natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije

V. županijsko natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije

U petak je održano 5. županijsko natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije, na parceli tvrtke BIO-VITA uz glavnu cestu na relaciji VIRJE-MOLVE. Suorganizatori natjecanja bili su Koprivničko-križevačka županija, Općina Molve, Općina Virje, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Udruga orača koprivničko-križevačke županije.

Bolje iskorištavanje organskog gnojiva

Bolje iskorištavanje organskog gnojiva

Na OPG-a Nikole Andrića iz Lasovca i Ivana Čolika iz Velikog Grđevca dana 13.lipnja 2007. godine zajedno sa članovima studijske grupe „+40“ održana je prezentacija „Bolje iskorištavanje organskog gnojiva“

Tečaj iz osnovnih metoda u fitopatološkoj dijagnostici

Tečaj iz osnovnih metoda u fitopatološkoj dijagnostici

U organizaciji Zavoda za fitopatologiju Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je specijalistički tečaj iz osnovnih metoda u fitopatološkoj dijagnostici – determinacija biljnih patogena i bolesti na voćkama u trajanju od 03. do 05. srpnja. Voditelj tečaja bio je doc.dr.sc. Tihomir Milićević.

Dan povrća 2007.

Pozivamo Vas na Dan povrća Koprivničko-križevačke županije, koji će se održati u Koprivnici, Zrinski trg, u subotu, 07. srpnja 2007. godine

V. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije

Pozivamo vas na peto natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije. Natjecanje će se održati 06. srpnja 2007. godine (petak), s početkom u 11,00 sati. Mjesto održavanja natjecanja je na parceli uz glavnu cestu na relaciji VIRJE-MOLVE na parceli tvrtke BIO-VITA (površine bivše firme»VOĆE-PRODUKT«) prema oznakama.

 1. 223
 2. 224
 3. 225
 4. 226
 5. 227
 6. 228
 7. 229
 8. 230
 9. 231
 10. 232

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr