VIJESTI

6. županijsko natjecanje orača Bjelovarsko-bilogorske županije

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Bjelovarsko-bilogorska županija, Odsjek Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu Bjelovarsko-bilogorske županije, Hrvatski odbor za natjecanje orača, Grad Garešnica i Županijska udruga natjecatelja u oranju Bjelovarsko-bilogorske županije pozivaju vas na 6. županijsko natjecanje orača Bjelovarsko-bilogorske županije koje će se održati 25. kolovoza 2007. Natjecanje počinje u 10,30 sati.

Dani vina  - Vrbnik 2007.

Dani vina - Vrbnik 2007.

Četvrta manifestacija «Dani vina - Vrbnik 2007.» održat će se 24. i 25. kolovoza 2007. u Vrbniku na otoku Krku. Vrbnički vinari i ovogodišnji gosti vinari iz Koprivničko-križevačke županije predstaviti će kroz cjelodnevne degustacije svoja vina domaćim ugostiteljima, posjetiteljima i turistima na prostoru Place Vrbničkog statuta i Trga Škujica.

Maslinik obitelji Marinković iz Gornjeg Sela na Šolti ''preživio'' požar …

Maslinik obitelji Marinković iz Gornjeg Sela na Šolti ''preživio'' požar …

Požar koji je ''harao'' Šoltom početkom kolovoza 2007. godine, i koji je izbio prema riječima očevidaca u neposrednoj blizini maslinika obitelji Marinković Marina i Dragice, sa 350 stabala masline sorti: oblica i levatinka (šoltanka), posađenih 2003. godine, ostavio je zgarište uokolo mladog nasada koji se nalazi na 2 ha površine, dok je su masline prošle s nekoliko ''ogrebotina''.

Izložba sireva Karlovačke županije

Izložba sireva Karlovačke županije

Već petu godinu za redom održava se Izložba sireva Karlovačke županije. Organizator izložbe je novoosnovana Udruga malih sirara Karlovačke županije «Korni» u suorganizaciji s Općinom Rakovica, Turističkom zajednicom općine Rakovica i Hrvatskim zavodom za poljoprivrednu savjetodavnu službu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva i Karlovačke županije.
>b> Izložba će se održati 19. kolovoza 2007. od 17 do 21 sat u auto kampu "Korana" u općini Rakovica.

Održano 5. natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije

Održano 5. natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije

Dana, 03. srpnja 2007. godine na parceli OPG Jureković u organizaciji HZPSS Odsjek Krapinsko-zagorske županije, Udruge natjecatelja u oranju Krapinsko-zagorske županije i HGK-Županijska komora Krapina pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije u Zlataru, održano je 5. natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije.

Peto natjecanje orača Osječko-baranjske županije

Peto natjecanje orača Osječko-baranjske županije

U Osječko-baranjskoj županiji je 3. kolovoza 2007. održano Peto županijsko natjecanje u oranju na farmi Krnjak d.o.o. kraj Donjeg Miholjca. Sudjelovalo je 14 natjecatelja iz Osječko-baranjske županije - Črnkovaca, Šaga, Kuševca, Sv. Đurađa, Rakitovice, Podravske Moslavine, Radikovca, Jagodnjaka, Čeminca, Uglješa, Kućanaca, Golinaca i grada domaćina Donjeg Miholjca.

3. Natjecanje orača Virovitičko-podravske županije

3. Natjecanje orača Virovitičko-podravske županije

I Virovitičko-podravska županija dobila je svoje predstavnike za Državno natjecanje orača koje će se održati 1. rujna 2007. u Čemincu. U Suhopolju je 2. kolovoza održano 3. natjecanje orača Virovitičko-podravske županije. Natjecalo se 13 kandidata, desetorica s dvobraznim i trojica s trobraznim plugovima.

Aktivnosti višeg savjetnika za povrćarstvo u srpnju

Aktivnosti višeg savjetnika za povrćarstvo u srpnju

Na inicijativu Odsjeka HZPSS Požeško-slavonske županije početkom srpnja mr. Marijo Tomić, viši stručni savjetnik za povrćarstvo, posjetio je zajedno s kolegicama Ladom Bičak, načelnicom Odjela za zaštitu bilja i Višnjom Šimunović, načelnicom Odjela za VVV, Požeško-slavonsku županiju.

Dani sunca

Dani sunca

Otvorenje 8. sajma zdrave hrane i tradicijskih proizvoda “Dani sunca” će se, uz Zvučnu kupku gongovima u izvođenju Milene Markovske, upriličiti u srijedu, 1. kolovoza 2007. u 19. 30 sati ispred crkve sv. Dominika u Zadru. Veselimo se Vašem dolasku.

Bakin - najljepši istarski vol

Bakin - najljepši istarski vol

U subotu, 28. srpnja ove godine, na blagdan Jakovlja u Kanfanaru, održana je 17. smotra istarskih volova, koja je privukla veliki broj posjetitelja. Organizatori ove smotre su SUIG (Savez uzgajivača istarskog goveda), Općina Kanfanar, AZRRI(Agencija za ruralni razvoj Istre ), u suradnji sa Hrvatskim zavodom za poljoprivrednu savjetodavnu službu. Pokrovitelj je Istarska županija, Općina Kanfanar i Turistička zajednica Kanfanar.

Demonstracija obrezivanja papaka

Demonstracija obrezivanja papaka

Dana 27. srpnja 2007. na OPG-u Silvana Orbanića iz Kašćergana održana je demonstracija obrezivanja papaka. Demonstraciju je organizirao HZPSS i Udruga uzgajivača goveda i proizvođača mlijeka Istre – „Mlikarica“.

Austrijski uzgajivači goveda u posjetu uzgajivačima iz Požeštine

Austrijski uzgajivači goveda u posjetu uzgajivačima iz Požeštine

Nakon većeg broja ekskurzija naših uzgajivača goveda u Austriju (u zadnjih 10-tak godina), Austrijanci uzvratili posjetu Udruzi uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine.
Sa osobitom radošću javljamo da smo od 26. do 28. srpnja 2007. godine imali prilike primiti i ugostiti uzgajivače goveda iz Donje Austrije, organizirane kroz uzgojno udruženje goveda područja Hainfeld-Lilienfeld (kod St.Poltena). U posjet nam je došlo 42 uzgajivača, te voditelj grupe i organizator sa austrijske strane gosp. Walter Grasberger. Velikoj većini uzgajivača iz Austrije ovo je bio prvi susret sa Hrvatskom.

Održano

Održano "3. natjecanje orača Karlovačke županije"

Dana 21. srpnja 2007. godine u mjestu Lazina, na području općine Draganić, na državnoj parceli zakupljenoj od OPG-a Željka Šebečića održano je 3. natjecanje orača Karlovačke županije. Glavni organizator natjecanja bila je novoosnovana Udruga orača Karlovačke županije uz suorganizaciju Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu (HZPSS). Domaćin ovogodišnjeg natjecanja bila je općina Draganić, a glavni sponzor, već treću godinu za redom, Karlovačka županija.

Održano natjecanje orača Sisačko-moslavačke županije

Održano natjecanje orača Sisačko-moslavačke županije

Na izuzetno vrućem danu pri 36 st. C 28. srpnja 2007. u Ravniku, općina Popovača održano je 4. županijsko natjecanje orača Sisačko moslavačke županije. Natjecalo se 16 poljoprivrednika iz nekoliko općina naše županije, a natjecalo se i dvoje izuzetno mladih zaljubljenika u zemlju uz prisutnost svojih roditelja. Pokrovitelj ovog natjecanja bila je Sisačko-moslavačka županija. Skup su uveličali svojom prisutnošću doministar MPŠVG-a Srećko Selanec te Tugomir Majdak, član svjetske oračke organizacije.

5. županijsko natjecanje orača Osječko-baranjske županije i radionica «Kalcizacija tla s konzervirajućom obradom»

Odsjek Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu Osječko-baranjske županije i Udruga natjecatelja u oranju Osječko-baranjske županije pozivaju vas na 5. županijsko natjecanje orača Osječko-baranjske županije i radionicu «Kalcizacija tla s konzervirajućom obradom» koje će se održati 3. kolovoza 2007. u Krnjak d.o.o. pokraj Donjeg Miholjca.

Održana prezentacija traktora i atomizera Holder

Održana prezentacija traktora i atomizera Holder

Zahvaljujući višegodišnjoj suradnji s tvrtkom ''JURVAL'' iz Vrbovca (zastupnika Holdera za Hrvatsku) i Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, 25. srpnja 2007. održana je prezentacija traktora i atomizera: Holder u srcu kutjevačkog vinogorja - Venju.

 1. 221
 2. 222
 3. 223
 4. 224
 5. 225
 6. 226
 7. 227
 8. 228
 9. 229
 10. 230

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr