VIJESTI

Dan ogulinskog kupusa

Velika nam je čast pozvati Vas na Dan ogulinskog kupusa koji će se održati u subotu, 13. listopada 2007. u hotelu Frankopan, Ogulin.

Kreditiranje poljoprivredne proizvodnje

Kreditiranje poljoprivredne proizvodnje

Predstavnici PBZ-a predstavili su 3. listopada 2007. na obiteljskom gospodarstvu Zečić u Lazama projekt korištenja PBZ AGRO – kratkoročnog kreditiranja poljoprivredne proizvodnje.

Prvi hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade

Prvi hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade

U subotu, 6.listopada u Dubrovniku bit će otvoren Prvi hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade. Manifestacija će se održati pod glavnim pokroviteljstvom Vlade RH, dok su pokrovitelji još Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansk županija a organizator je «DEŠA»-Dubrovnik.

Dani polja kukuruza

Dani polja kukuruza

U organizaciji Odsjeka HZPSS-a Međimurske županije održati će se 14. listopada 2007. u 10,00 sati godine u Svetom Martinu na Muri javna berba i vaganje 59 hibrida kukuruza.

Održana izložba sira

Održana izložba sira "4. Dan sira Koprivničko-križevačke županije"

Udruga malih sirara Koprivničko-križevačke županije “Prgica”, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu te Srednja gospodarska škola Križevci organizirali su promotivno-prodajnu izložbu 4. DAN SIRA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE održan je 29. rujna 2007. godine (subota) u Križevcima, u prostorijama nove gradske tržnice. Izložbu je otvorio Ivan Hodalić, dipl. ing ., pomoćnik ministra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Proizvodnja duhana tipa Burley

Proizvodnja duhana tipa Burley

Obiteljska gospodarstva još uvijek se bave proizvodnjom duhana tipa Burley (u narodu poznat kao Podravka). To su gospodarstva koja imaju malo poljoprivrednog zemljišta, a duhan je još uvijek isplativa kultura, jer ima siguran plasman.

Izbor uzorne seoske žene Bjelovarsko-bilogorske županije

Izbor uzorne seoske žene Bjelovarsko-bilogorske županije

Početkom listopada, 5. 10. 2007. s početkom u 19 sati u Donjim Mostima, općina Kapela, odakle je prošlogodišnja pobjednica Zorica Šimunić-Bojko održava se izbor za najuzorniju seosku ženu Bjelovarsko-bilogorske županije. Pokrovitelj i organizator izbora je Bjelovarsko-bilogorska županija, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu te sponzori.

54. Svjetsko natjecanje orača, Kaunas, Republika Litva

54. Svjetsko natjecanje orača, Kaunas, Republika Litva

U organizaciji Svjetske oračke organizacije (World Ploughing Organization, WPO) svake se godine još od 1953. godine u drugoj zemlji članici održava svjetsko natjecanje u oranju, na kojem sudjeluju pobjednici državnih natjecanja.

Međunarodna izložba cvijeća u Varaždinu

Međunarodna izložba cvijeća u Varaždinu

Uz barokne večeri koje se svake godine organiziraju u Varaždinu, Udruga cvjećara i je ove godine pripremila „XII. Međunarodnu izložbu cvijeća“ u atriju staroga grada.

Natječaj za nova radna mjesta

Na temelju članka 7. Uredbe o Hrvatskom zavodu za poljoprivrednu savjetodavnu službu (“Narodne novine” br. 6/97 i 48/00), Pravilnika o radu, Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Pravilnika o izmjenama i dopunama istog Pravilnika, ravnatelj Zavoda raspisuje NATJEČAJ...

Zeljarijada u Vidovcu

Zeljarijada u Vidovcu

U sklopu „Zeljarijade“, kao tradicionalne manifestacije koja se već desetu godinu za redom održava u Vidovcu u Varaždinskoj županiji, održan je mali sajam poljoprivredne mehanizacije, sjemenskog materijala i poljoprivrednih proizvoda.

Održan EKO-FEST u Zagrebu

Održan EKO-FEST u Zagrebu

Na Trgu bana Josipa Jelačića je 22. i 23. rujna 2007. održana izložbeno-prodajna manifestacija EKO-FEST. Organizator manifestacije bila je Udruga ekoloških poljoprivrednih proizvođača Hrvatske, a pokrovitelj Poglavarstvo Grada Zagreba uz Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo.

4. Dan sira Koprivničko-križevačke županije

4. Dan sira Koprivničko-križevačke županije

Udruga malih sirara Koprivničko-križevačke županije “Prgica”, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu te Srednja gospodarska škola Križevci organiziraju i ove godine promotivno-prodajnu izložbu, 4. DAN SIRA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE koja će se održati 29. rujna 2007. godine (subota) u Križevcima, Ulica Drage Grdenića, u prostorijama nove gradske tržnice – prvi kat (pored trgovačkog centra Billa) s početkom u 11.00 sati

Dan polja kukuruza, Vaška 2007.

Dan polja kukuruza, Vaška 2007.

U organizaciji Odsjeka HZPSS-a Virovitičko-podravske županije 4. listopada 2007. u 10,00 sati održat će se Dan polja kukuruza. Na danu polja održati će se javna berba 49 hibrida vegetacijskih skupina 200 - 600.

Dan pokusno pokaznog polja u Varaždinu

Dan pokusno pokaznog polja u Varaždinu

Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu u suradnji s poljoprivrednim proizvođačima i sponzorima pozivaju vas na Dan pokusno pokaznog polja 2. listopada 2007.

Izložba meda i pčelinjih proizvoda, Lipik

Izložba meda i pčelinjih proizvoda, Lipik

U organizaciji Udruge pčelara Pakrac-Lipik i Odsjeka Požeško-slavonske županije, Ispostave Pakrac u Lipiku će se 4.listopada 2007. godine održati "Izložba meda i pčelinjih proizvoda".

Dan polja kukuruza, Drenovci 2007

Odsjek HZPSS-a Vukovarsko-srijemske županije organizira 05.10.2007. sa početkom u 10 sati berbu pokusnih hibrida kukuruza.

Radionica o voću koje

Radionica o voću koje "pada u zaborav" održana u Medulinu i Peroju pokraj Pule

U organizaciji Odjela za VVV te Odsjeka HZPSS Istarske županije i tvrtke SKINIK d.o.o. iz Rovinja održana je početkom rujna 2007. radionica o voću "koje pada u zaborav", odnosno voću, koje ima sporedni gospodarski značaj, ali po svojoj hranidbenoj, energetskoj i vitaminsko - mineralnoj komponenti zaslužuje veći gospodarski značaj i valorizaciju. Radi se o gotovo zapostavljenim voćnim vrstama u Hrvatskoj, kao što su: smokva, bajam, rogač, žižula, šipak ili nar, oskoruša, dud itd.

 1. 218
 2. 219
 3. 220
 4. 221
 5. 222
 6. 223
 7. 224
 8. 225
 9. 226
 10. 227

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr