VIJESTI

Okrugli stol: Seoska žena i poduzetništvo

Okrugli stol: Seoska žena i poduzetništvo

Savjetnici Odsjeka HZPSS-a Brodsko-posavske županije obilježavaju Svjetski dan seoske žene kad god je to moguće, a ne samo 15 listopada te u svom stručnom radu uvijek nastoje davati značaj ženama seoskog prostora. U vremenu globalizacije pred našim seoskim ženama su novi izazovi i sve više ih je uključeno u svijet poduzetništva. U skladu s planiranim aktivnostima u etno-selu Stara Kapela 8. studenoga 2007. organiziramo okrugli stol SEOSKA ŽENA I PODUZETNIŠTVO.

Tiskovna konferencija uz projek

Tiskovna konferencija uz projek "Travnjački voćnjaci s visokostablašicama kao element biološke raznolikosti i kulturne vrijednosti krajobraza"

Travnjački voćnjaci s visokostablašicama dio su tradicionalnog ruralnog krajobraza nekog područja. Kao poseban i važan dio živog okoliša, oni tvore jedinstvena staništa za vrste koje su načinom života vezane uz kulturni krajolik. U okviru izvođenja INTERREG III A projekta "Travnjački voćnjaci s visokostablašicama kao element biološke raznolikosti i kulturne vrijednosti krajobraza", koji sufinancira EU, pozivamo Vas na predstavljanje rezultata projekta i završnu tiskovnu konferenciju, koje će se održati u petak, 09. studenog 2007.g., u Kumrovcu, u restoranu "Stara vura" s početkom u 11 sati.

Priprema uzgajivača simentalskog goveda Požeštine

U Požegi je 29.11.2007. godine održan seminar za uzgajivače simentalskog goveda, članove Udruge uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine, od strane HZPSS, Odsjeka Požeško-slavonke županije. Seminar je održan u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Požega.

Susret vrbovečkih i bavarskih mladih uzgajivača goveda

Klub mladih uzgajivača goveda Vrbovec, koji već dvije godine djeluje u sklopu lokalne udruge uzgajatelja simentalskog goveda, ugostio je 3. studenog ove godine 30-ak uzgajivača iz Bavarske. Među bavarskim gostima glavnina ih je bila članova Kluba mladih uzgajivača goveda regije Oberpfalz (istok Bavarske), a posebno je vrijedno istaći i predsjednika Kluba mladih uzgajivača regija Neumarkt i Regensburg, gospodina Martina Mosandla, koji trenutno predsjeda i udruženjem svih klubova mladih uzgajivača goveda Bavarske.

Projekt Pokusno-pokazno polje, Varaždin

Projekt Pokusno-pokazno polje, Varaždin

Projekt pokusno pokazno polje ustanovljen je tijekom 2006. godine potpisivanjem sporazuma između HZPSS-a, MPŠVG-a, Varaždinske županije i Grada Varaždina na oranici Vinokovčak na površini od 14 ha.

Kiša zaustavila radove u polju

Kiša zaustavila radove u polju

Mjesec listopad je jedan od najintezivnijih za obavljanje radova u ratarskoj proizvodnji. Početkom mjeseca završava se žetva suncokreta, soje i sjetva ječma. Obavlja se berba kukuruza, vađenje šećerne repe, a uvijeti za sjetvu pšenice u listopadu su optimalni.

Dani mandarina u Dolini Neretve

Dani mandarina u Dolini Neretve

U Opuzenu je 27. listopada 2007. održana manifestacija Dani mandarina. Planirani program prilagodili smo vremenskim uvjetima koji nam ove godine i nisu išli u prilog. Kiša je padala cijelo jutro, tako da je prijepodnevni program bio prilagođen vremenskim uvjetima.

Veliko Trojstvo, destinacija izvrsnosti u ruralnom turizmu

Veliko Trojstvo, destinacija izvrsnosti u ruralnom turizmu

Općina Veliko Trojstvo smjestila se podno samih obronaka Bilogore, kao i na samoj Bilogori miješajući ljepotu ravnice i brežuljkastog kraja u jedinstvenu cjelinu. Okružena je bogatstvom šuma, polja, vinograda i voćnjaka. Pitomi krajolik, susretljivost ljudi i dobra prometna povezanost pružit će Vam ugodan doček.

Primjena embriotransfera na OPG-u Maciček

Primjena embriotransfera na OPG-u Maciček

Na OPG-u Franje Macičeka do sada se osim umjetnog osjemenjivanja plotkinja s duboko smrznutom spermom testiranih bikova domaće ili uvezene populacije, uvezao i određeni broj ženskih grla za obnovu matičnih stada radi oplemenjivanja postojeće stočne populacije.

Dani jabuka - Požega 2007.

Dani jabuka - Požega 2007.

Ovim putem Vas obavještavamo i pozivamo da dođete na 12. izložbu voća i voćnih prerađevina – „Dane jabuka - Požega 2007.“ Ovo je najstarija izložba ove vrste u Republici Hrvatskoj. Stoga smo ponosni što se ona održava kontinuirano u našem gradu Požegi, već po dvanaesti puta.

Šećerna repa u 2008., moguće povećanje poticaja na 4.000,00 kn/ha

Šećerna repa u 2008., moguće povećanje poticaja na 4.000,00 kn/ha

Da bi se pomoglo proizvođačima šećerne repe intenzivno se razmatra o povećanju poticaja sa sadašnjih 3.000 na 4.000 kn/ha. Naime, MPŠVG planira povećati poticaj za 500 kn/ha, a istog su prijedloga i sve tri hrvatske šećerane koje također planiraju sa 500 kn/ha stimulirati svoje proizvođače.

Eko jesen u Rastokama

Eko jesen u Rastokama

Kako bi očuvali našu kulturnu baštinu, održali tradiciju te prezentirali široj javnosti blago našeg seoskog prostora SLOVIN UNIQUE-RASTOKE d.o.o. i TERRA, PZ organiziraju «EKO JESEN U RASTOKAMA» od 27. i 28. listopada 2007. na imanju obitelji Holjevac, Rastoke 25 b Slunj. Manifestacija “Eko jesen u Rastokama” organizira se u suradnji s Hrvatskim zavodom za poljoprivrednu savjetodavnu službu Karlovačke županije, Ispostava Slunj i Prve udruge mušičara Hrvatske «Vodencvijet» te financijsku potporu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Karlovačke županije i grada Slunja.

Otvorenje „Radobojskog trnaca“

Otvorenje „Radobojskog trnaca“

U sklopu dana općine Radoboj, 20. listopada 2007. županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak svečano je otvorila „Radobojski trnac“.

MESAP AGRO 2007.

MESAP AGRO 2007.

Međimurski sajam poduzetništva MESAP iz Nedelišća po prvi puta organizira specijaliziranu sajamsku priredbu MESAP AGRO 2007. Sajam MESAP AGRO održati će se 17. i 18. studenoga 2007. u novoizgrađenoj sajamskoj dvorani veličine 2.500 m2.

Radionica

Odjek HZPSS-a Požeško-slavonske županije i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Požega pozivaju Vas na radionicu koja će se održati 29. listopada 2007. u 11 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Vukovarska 6, Požega (kod Dječjeg vrtića "Pod gradom").

Svečano otvaranje pet novih objekata u općini Lukač

Svečano otvaranje pet novih objekata u općini Lukač

Svečanost otvaranja pet novih objekata u općini Lukač zbila se 17. listopada 2007. Povodom dana općine Lukač otvorene su četri novoizgrađene staje za muzne krave i veterinarska ambulanta a nesvakidašnji događaj uveličali su predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, ministar Petar Čobanković, ministar Ivica Kirin, pomočnik ministra Stjepan Mikolčić, saborski zastupnici i lokalni dužnosnici. Na svakoj lokaciji održana je posebna svečanost otvaranja kojoj su prisustvovali i mnogi mještani koji su ako ne prije, ovim putem vidjeli kako suvremena staja treba izgledati i zašto je svaki pojedini projekat u stvari ne samo obiteljski nego i šire društveno vrijedan poduhvat pa kao takav i zaslužuje barem jedan dan “zvjezdane slave”.

Radionica na temu

Radionica na temu "Brand" junetina iz Zlatne doline

U suradnji Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Odsjek Požeško-slavonske županije i Udruge uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine, dogovoren je sastanak s predstavnicima Kutjeva d.d. koji se održao 19.10.2007. s početkom u 10.30 h u prostoru Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Požega.

 1. 215
 2. 216
 3. 217
 4. 218
 5. 219
 6. 220
 7. 221
 8. 222
 9. 223
 10. 224

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr