VIJESTI

Obavijest šumoposjednicima

Obavijest šumoposjednicima

Pozivamo šumoposjednike s područja gradova Pakraca, Lipika i Novske na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za Gospodarske jedinice Pakračke šume i Lipičke šume.

Obavijest šumoposjednicima

Obavijest šumoposjednicima

Pozivamo šumoposjednike i sve zainteresirane na javni uvid i javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu Šume Obitelji Turković.

Pravična dodjela drvne mase

Pravična dodjela drvne mase

Hrvatske šume objavile su 19. siječnja 2018. godine javni poziv za prodaju godišnje količine od 2.100.000 m³ trupaca. Interes za kupnju drvne sirovine mogu iskazati tvrtke koje su u RH registrirane do 1. prosinca 2017. godine i kojima je primarna djelatnost prerada drva i proizvodnja namještaja. Rok za podnošenje zahtjeva traje do 2. veljače 2018. do 24 h, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

13. savjetovanje hrvatskih voćara

13. savjetovanje hrvatskih voćara

Hrvatska voćarska zajednica, Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo – Zavod za voćarstvo i Savjetodavna služba u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivrednim fakultetom Osijek, Poljoprivrednim institutom Osijek, Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša, Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč, Zagrebačkom udrugom voćara i Gradom Daruvarom pozivaju Vas na:

Zakon o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

Zakon o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

Vlada RH je dala potporu konačnom tekstu Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) i uputila ga u Hrvatski sabor na usvajanje. Zakon prvi puta utvrđuje jasnu razliku između OPG-a, definira što su samoopskrbna gospodarstva, a što ona koja proizvode za tržište, ali nikom ne ukida prava na izravna plaćanja i trženje svojih proizvoda, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

21. Degustacija vina Sjeverne Dalmacije „VINKOVO 2018“ Stankovci

21. Degustacija vina Sjeverne Dalmacije „VINKOVO 2018“ Stankovci

Prepoznatljiva ravnokotarska vinska manifestacija, Vinkovo u Stankovcima, održala se 20. siječnja 2018. godine. To je manifestacija koja uvijek iznova budi sjećanja na sve lijepe trenutke i događaje koji su se zbili kroz to dugo vrijeme vinogradarsko–vinarskog druženja. Nije nedostajalo radosnih trenutka naših vinara u činjenici osvojenih i dodijeljenih nagrada i šampionskih titula koje je iznjedrilo upravo Vinkovo u Stankovcima.

"Slavonski med" registriran na EU razini

U Službenom listu Europske unije, L 17 od 23. siječnja 2018. godine objavljena je: PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2018/95 od 9. siječnja 2018. o upisu naziva u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla („Slavonski med“- ZOI).

Ekološko kozarstvo

Ekološko kozarstvo

Ekološka poljoprivreda je sustav poljoprivrede koji teži stvaranju odnosa ravnoteže u prirodi – biljka, životinja, čovjek. U svijetu sve više raste interes za uzgojem stoke na ekološkim principima, pa tako i u Hrvatskoj

Za modernizaciju ribarskih luka 311 milijuna kuna

Za modernizaciju ribarskih luka 311 milijuna kuna

Objavljen je Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere „Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa“. Pravilnik određuje uvjete za dobivanje potpore za modernizaciju postojećih ribarskih luka i iskrcajna mjesta za koji je namijenjeno čak 311 milijuna kuna.

Godišnja skupština Udruge uzgajivača konja Krapinsko-zagorske županije

Godišnja skupština Udruge uzgajivača konja Krapinsko-zagorske županije

14. siječnja 2018. godine održana je već tradicionalno 15. Županijska skupština uzgajivača konja Krapinsko-zagorske županije. Tom prilikom u Krapini se okupilo 500-tinjak konjogojaca i uzvanika iz cijele Hrvatske kako bi razmijenili iskustava, stručna mišljenja te razgovarali o problemima i o njihovom rješavanju.

Dobra pčelarska praksa

Dobra pčelarska praksa

U subotu, 20. siječnja 2018., u bjelovarskom hotelu „Central“, po šesti put zaredom, održava se edukacija pčelara Bjelovarsko-bilogorske županije.

  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14
  5. 15
  6. 16
  7. 17
  8. 18
  9. 19
  10. 20

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr