Izložba stoke Krapinsko-zagorske županije

Izložba stoke Krapinsko-zagorske županije

Dana 2.6.2018. godine u Pregradi je održana XX. izložba konja i XVIII. izložba stoke Krapinsko-zagorske županije. Na izložbi su izložene 22 krave i junice simentalske pasmine, te jedna junica smeđe pasmine vlasnika Vlade Ljubića iz Velike Horvatske u revijalnom prikazu.

Prvonagrađena grla prema kolekcijama su: PINA od vlasnika Anđelka Fistrića kao krava s tri i više teljenja, DORIS od Tomislava Kuharića kao krava s dva teljenja, PEGY od vlasnika Tomislava Kuharića kao prvotelka, SELMA od Milana Kusa kao starija steona junica i ROSA od Borisa Šlogara kao mlađa steona junica.

Šampionkom izložbe proglašena je krava CRVENA od uzgajivača Božidara Domitrana te je nagrađena šampionskim zvonom kojeg su uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i pomoćnik ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Mato Čaćić.

Sva nagrađena grla dobila su novčane nagrade od Krapinsko-zagorske županije te prigodne diplome Hrvatske poljoprivredne agencije i nagrade od sponzora koji su bili prisutni na izložbi.

Uz izložbu stoke u Pregradi prikazani su i konji koji su svojom ljepotom također plijenili pažnju posjetitelja.

Veliku pozornost na izložbi dobio je i kup mladih uzgajivača tzv. Bambino kup na kojem je učestvovalo 18 djece u dobi do 15 godina koji su bili obučeni u narodne nošnje zagorskog kraja te su predvodili telad sa svojih gospodarstava. Na izložbi su se predstavili i uzgajivači peradi i malih životinja.

Izložbu je organizirala Krapinsko-zagorska županija u suradnji s gradom Pregradom, Hrvatskom poljoprivredno-šumarskom savjetodavnom službom  i Hrvatskom poljoprivrednom agencijom.

Izložba stoke bila je dobro posjećena te se pokazala kao dobar promotor uzgoja goveda i ostale stoke i kao i dobar promotor načina života na selu.

                                                                                  Dragutin Kasteljan, dipl.inž.agr.

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr