Održani tečajevi "Savjetničke metode i vještine" za mlade savjetnike

Održani tečajevi

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba nastavila je tradiciju usavršavanja i jačanja kompetencija novozaposlenih savjetnika kroz Tečaj savjetničkih metoda i vještina.

Tečaj organizira HPŠSS i vode ga treneri Aleksandar Horvatić, Ivan Jukić i Kristijan Jelaković, savjetnici s bogatim iskustvom. Ovogodišnji trodnevni tečajevi održani su krajem travnja i početkom svibnja u Biogradu na Moru, Zagrebu i Našicama za ukupno 36 polaznika, mladih savjetnica i savjetnika.

Cilj tečaja je da mladi savjetnici dobiju jasnu sliku o sebi kao savjetnicima, da upoznaju veći broj savjetničkih metoda, kao i njihovu primjenu u praksi. Svaki savjetnik tako spoznaje svoje prednosti i slabosti u radu.

Tijekom tečaja svaki je sudionik održao predavanje nakon čega je slijedilo ocjenjivanje uz sugestije za buduće poboljšanje kvalitete predavanja. K tome, svi prisutni su donijeli jedan svoj tehnološki ili novinski članak koji su tijekom tečaja analizirani i za koji su dati prijedlozi za poboljšanje pisanja članka. Osim edukacije o tome kako održati predavanje i napisati članak, tijekom tečaja prisutni su, između ostalog, mogli naučiti koja je osnovna uloga savjetnika, kako uspostaviti i razviti odnos s korisnikom, koju metodu savjetodavnog rada koristiti, te kako dobro organizirati i voditi grupnu raspravu. Za svaku savjetodavnu metodu uz osnove teorije radom u skupinama stjecane su i vještine za budući rad.

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr