VIJESTI

Prikaz i demonstracija rada Ferrand četka za čišćenje trsova

Prikaz i demonstracija rada Ferrand četka za čišćenje trsova

U organizaciji Kokot-Agro d.o.o. iz Jastrebarskog, distributera tvrtke FERRAND četki te OPG Bačić Božo iz Podgrađa kraj Benkovca u suradnji s Hrvatskom poljoprivredno - šumarskom savjetodavnom službom u ponedjeljak, 07.svibnja u ekološkom vinogradu površine 16 ha održana je prezentacija francuskog proizvođača Ferrand četki za čišćenje tj. uklanjanje suvišnih izboja i mladica sa donjeg dijela trsa u zoni od razine tla do visine račvanja krakova. Stroj je namjenjen za čiščenje samo donjeg dijela trsa bez krakova, lucnjeva i reznika.

Osmi dani Božura u Kovačevcu

Osmi dani Božura u Kovačevcu

Po osmi put se na OPG-u Ledinski u Kovačevcu u nedjelju, 13. svibnja 2018., održavaju Dani božura u Kovačevacu, pitoresknom selu u općini Rovišće u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Dodjela potpore u okviru mjere I.9. <q>Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti</q> okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama za svibanj 2018.

Dodjela potpore u okviru mjere I.9. Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama za svibanj 2018.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom (NN, 39/2018.) čijim je odredbama propisana zabrana obavljanja ribolova plovilima koja obavljaju ribolov okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom u cijelom ribolovnom moru Republike Hrvatske u razdoblju od 1. svibnja 2018. u 00:00 sati do 15. svibnja 2018. u 24:00 sata.

Održana 12. Pušćanska salamijada i špekijada

Održana 12. Pušćanska salamijada i špekijada

U Pušći je 27. travnja 2018. održana 12. Pušćanska salamijada i špekijada pod pokroviteljstvom i u organizaciji općine Pušća, a u suorganizaciji Udruge proizvođača autohtonih salama „Pušćanska salama“, Veterinarske stanice Zaprešić i HPŠSS.

Dođite na „Dane travnjaka“ u Koprivnicu

Dođite na „Dane travnjaka“ u Koprivnicu

Ovogodišnji „Dani travnjaka“ održavaju se 22. put za redom kao tradicionalna manifestacija koja promiče poljoprivrednu proizvodnju, kao značajnu gospodarsku granu Koprivničko-križevačke županije, ruralni razvoj i turizam.

Prašume i šumski rezervati u Hrvatskoj

Prašume i šumski rezervati u Hrvatskoj

Prašuma predstavlja prirodnu šumu koja se oduvijek razvijala bez neposrednoga antropogenog utjecaja, odnosno isključivo pod utjecajem prirodnih čimbenika.

Sajam hrane i zdravog življenja

Sajam hrane i zdravog življenja

U cilju promocije i promicanja svijesti o kvaliteti hrvatskih proizvoda čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, Proizvodi hrvatskih farmi i polja, Hrvatski otočni proizvodi te proizvodi nosioci oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko kao i promicanja značaja razvoja organske proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, u suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, Zagrebački velesajam organizira SAJMOVE HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA.

Sastojine crne johe

Sastojine crne johe

Areal crne johe (Alnus glutinosa) obuhvaća široko područje Europe od Irske do zapadnog Sibira, te od Finske do sjeverne Afrike, što upućuje na širok raspon različitih stanišnih prilika.

Javni uvid i javno predstavljanje Programa za „Petrinjske šume

Javni uvid i javno predstavljanje Programa za „Petrinjske šume

Hrvatska poljoprivredo-šumarska savjetodavna služba, Podružnica Sisačko- Moslavačke županije, u suradnji s Gradom Petrinjom organizira javni uvid i javno predstavljanje Programa za gospodarenje privatnim šumama za gospodarsku jedinicu „Petrinjske šume“, izvođača SALIXPLAN d.o.o., koji će se održati prema sljedećem rasporedu:

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
  5. 9
  6. 10
  7. 11
  8. 12
  9. 13
  10. 14

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr