Održivo gospodarenje šumama - Uvod

Organiziranje i izvođenje edukacije šumoposjednika iz područja poljoprivrede, ribarstva, šumarstva i ruralnog razvoja HPŠSS provodi temeljem Zakona o Hrvatskoj poljoprivredno-šumarskoj savjetodavnoj službi (NN 15/18).

Polaznici koji odslušaju tečaj i  dobiju Potvrdu o odslušanom tečaju, mogu ostvariti dodatnih 5 bodova kod prijave na Natječaj za Mjeru 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“, Podmjeru 8.5. „Ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“; Operaciju 8.5.1. Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ “ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje (2014. – 2020.).

Tečaj „Održivo gospodarenje šumama“ namijenjen je šumoposjednicima koji svoje šume imaju u Republici Hrvatskoj i upisani su u Upisnik šumoposjednika. Na tečaju mogu sudjelovati i ostali zainteresirani šumoposjednici do popunjenja kapaciteta dvorane u kojoj se održava tečaj. 

Tečajevi će se organizirati na temelju prijava slušatelja. Prijave se šalju putem ispunjenog prijavnog obrasca, na e-adresu: maja.plese@savjetodavna.hr

Na tečaj je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i Iskaznicu šumoposjednika.

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Ministarstvo poljoprivrede
Bani 110
Buzin
10010 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr